Over Emology

Keer terug in je oorspronkelijke energie.

Emotion | Energy | Logic

Emology is de naam van mijn praktijk waar ik

energetische healings geef in combinatie met mindfulness en meditatie training. Het woord Emology is opgebouwd uit de Engelse woorden Emotion, Energy en Logic, omdat onze emoties bestaan uit energie die zich logischerwijs vertalen naar ons lichaam.

Ondanks dat energie niet tastbaar is weten we allemaal wat het is. Sommige activiteiten kosten ons energie, andere geven ons juist energie. Elke gedachte, elke handeling, elke emotie is opgebouwd uit energie. Wij kunnen als mens zelf bepalen waar we onze energie aan besteden en hoeveel energie van anderen we wensen toe te laten. Wanneer we onze energie te vaak besteden aan activiteiten die ons energie kosten, vertaalt dit zich uiteindelijk altijd naar ons lichaam in de vorm van fysieke en/of mentale klachten. Je voelt je moe, lusteloos en uit balans. Als er langdurig sprake is van disbalans tussen lichaam en geest spreekt men in de volksmond van een burn out.

In mijn praktijk help ik je weer in contact komen met jouw oorspronkelijke lichaamsenergie. Als je bewust in verbinding staat met je lichaam en je oorspronkelijke lichaamsenergie, voel je je goed en ben je emotioneel en lichamelijk in balans. Het is voor iedereen mogelijk om weer in contact te komen met zijn oorspronkelijke energie.

Lees meer over wat een energetische healing in combinatie met een mindfulness & meditatie training precies inhoudt. Lees ook meer over het Smart Body Plan van Emology dat jou extra motiveert en stimuleert om in je oorspronkelijke energie te blijven na een energetische healing.

Werkwijze

Intakegesprek

Tijdens een telefonisch intakegesprek maken wij kennis en stel ik je een aantal vragen. Naar aanleiding van ons gesprek bepalen we hoe ik jou het beste kan begeleiden.

Consult

Bij binnenkomst nemen we nog een keer in het kort door wat we telefonisch hebben besproken. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Bodyscan/chakrascan

Door mijn handen op jouw schouders te leggen maak ik verbinding met jouw energetische lichaam. Ik scan hierbij ook je aura en chakra systeem en ga na waar jouw blokkades zich bevinden. Tijdens de healing leg ik soms mijn handen op je hoofd, rug of voeten. Ik vraag hier altijd eerst toestemming voor.

Indien je het niet prettig vindt om aangeraakt te worden is dat geen probleem. Ik kan mij ook afstemmen op jouw energie zonder je aan te raken.

Energetische healing

Tijdens de healing maak ik met mijn handen ruimte vrij voor jouw oorspronkelijke energie om weer te stromen op de plaatsen waar zich blokkades bevinden. Een energetische healing duurt ongeveer 45 minuten.

Mindfulness & meditatie

De energetische healing vloeit over in een mindfulness en meditatie training. Hierbij richten we ons samen op jouw lichaamsbewustzijn. Ik laat je gedurende 45 minuten zien hoe je door middel van ademhalingstechnieken en visualisaties je oorspronkelijke energie bij je kan houden. Tevens laat ik je zien hoe je op ieder gewenst moment van de dag weer in verbinding kan komen met je oorspronkelijke energie.

Nazorg

Een energetische healing werkt nog uren door. Er kan hierna zowel fysiek als mentaal het e.e.a. in je los komen. Het is daarom belangrijk dat je na de healing rust neemt en zo min mogelijk activiteiten plant. Het advies is om minimaal 24 uur na de healing geen alcohol te drinken of andere genotsmiddelen te gebruiken. Geestverruimende middelen halen je uit je oorspronkelijke energie met als gevolg dat de energetische healing minder effectief door zal kunnen werken.

Het is na een energetische healing altijd mogelijk om vragen te stellen.

Tarieven

Energetische Healing | 60 min. |* € 50,00
Energetische Healing + Mindfulness & Meditatie | 90 min | *€ 90,00
Smart Body Plan | *€ 200,00

(alle tarieven zijn inclusief BTW)

 

Energetische Healing

We hebben allemaal een lichaam, maar we hebben niet te vergeten ook een energetisch lichaam. Zolang jouw lichaamsenergie vrij door kan stromen voel je je goed en in balans. Op het moment dat je activiteiten, emoties en gedachten je energie kosten vormen zich energetische blokkades in het lichaam die de natuurlijke stroming van jouw lichaamsenergie tegenhouden.

Een energetische healing helpt jouw energie stromen op plaatsen waar het geblokkeerd is en brengt je weer in balans. Je mag tijdens een healing liggen of zitten en jezelf volledig overgeven aan de ontspanning van het moment. Ons energetische lichaam heeft een zelfhelend vermogen dat te alle tijden geactiveerd kan worden. Het is opgebouwd uit energiecentra die verbonden zijn aan ons fysieke lichaam. Lees hier meer over het chakrasysteem.

Bij een energetische healing scan ik jouw energetische lichaam samen met je aura en chakrasysteem. Ik voel aan waar jouw blokkades zich bevinden en maak ruimte voor jouw oorspronkelijke energie om terug te stromen in je lichaam. In het tweede deel van de healing doen we samen een aantal mindfulness en meditatie oefeningen.

Lees meer over de stappen van mijn werkwijze.

Zie hier een video waarin uitgelegd wordt hoe emoties en gedachten zich vertalen in ons lichaam.

Smart Body Plan

Vaak voelt men zich na een energetische healing weer krachtig en heel. Mede door je gedachten en omgevingsfactoren kan dit gevoel na een tijdje minder worden. Je ontkomt helaas niet aan dagelijkse verplichtingen waar je je energie aan dient te besteden. In mijn praktijk kreeg ik regelmatig de vraag hoe men het gevoel van heel en krachtig zijn kan behouden. Om je op weg te helpen heb ik het Smart Body Plan ontwikkeld. Dit is een traject van 30 dagen waarin ik je begeleid en stimuleer om in je oorspronkelijke energie te blijven na een energetische healing.

Tegenwoordig is alles smart. Je telefoon, je auto, je televisie. Maar wat dacht je van jouw smart lichaamsenergie? De zelfhelende “smart” energie waar je te alle tijden bij kan indien je dat wenst? Het Smart Body Plan bestaat uit twee energetische healings in combinatie met een mindfulness en meditatie training + tussentijds een 30 dagen challenge waarbij je dagelijiks per e-mail korte oprdrachten ontvangt die jou helpen in je oorspronkelijke energie te blijven.

Het Smart Body Plan is als volgt opgebouwd:

  • 2x een energetische healing + mindfulness en meditatie training;
  • Tussen de twee healings in ontvang je 30 dagen lang per e-mail korte opdrachten die je helpen in je energie te blijven;
  • Je ontvangt een Smart Body Plan goodie bag met items die jouw 30 dagen challenge verrijken en nog leuker maken!

Chakrasysteem

Chakra’s zijn energiecentra in ons lichaam. Je kan ze als het ware zien als organen van ons energetische lichaam. Als je verdriet hebt dan voel je pijn in je borst. Als je verliefd bent voel je kriebels in je buik. Als je het moeilijk vindt om iets te zeggen voel je een brok in je keel. Zowel positieve als negatieve emoties worden gespiegeld in het lichaam via ons chakrasysteem. Het chakrasysteem staat in verbinding met ons fysieke lichaam en vormt daarom een belangrijk onderdeel van de healing.

Tijdens een healing stem ik mij af op jouw energie en maak ik  tevens contact met jouw chakrasysteem. Ik voel waar jouw blokkades zich bevinden en maak daar ruimte vrij voor jouw oorspronkelijke energie om weer terug te stromen.

Er bestaan veel manieren om de energie in het chakrasysteem te laten stromen. In het Smart Body plan van Emology heb ik meerdere opdrachten verwerkt die een positieve werking hebben op de energie in het chakrasysteem. Lees hier meer over het Smart Body Plan.

“Whatevery you do mindfully is meditation” 

Zie hier een link naar een geleide meditatie met Eckhart Tolle.

Mindfulness & Meditatie

Het grootste gedeelte van de tijd zitten we met onze energie in ons hoofd. Je gedachtestroom is altijd aanwezig. Het woord mindfulness (achtzaamheid) is een uitdrukking die afkomstig is uit het Angelsaksisch taalgebruik, waarvan de oorsprong in het boeddhisme ligt. Het leert je weer terug te keren in het huidige moment. Op die manier behoud je een bewuste blik op dat waar jij je energie aan besteedt. Meditatie is een manier om het lichaam te laten ontspannen. Het brengt je tot rust en geeft je de mogelijkheid om je gedachten van een afstand te bekijken en te doorvoelen.

Bij een energetische healing wordt jouw zelfhelende energie in beweging gebracht en blokkades opgeheven waardoor je energie weer vrij door kan stromen. Hoewel dit een prachtige techniek is om weer balans te voelen, vind ik het als healer belangrijk dat jij je ook bewust wordt van jouw energetische stroming. Ik vul daarom mijn energetische healings aan met een mindfulness en meditatie training.  Tijdens deze training word jij bewust van hoe je jouw oorspronkelijke lichaamsenergie weer kan laten stromen op ieder gewenst moment van de dag.

 

Contact